איך עובדים עם בצק סוכר?

עוגות מעוצבות בבצק סוכר - קאפקייק סגול 1
עוגת פוקר מבצק סוכר - עוגת יום הולדת למבוגרים
עוגת יום הולדת 10 לבנים בבצק סוכר - אלכס

תחום האפייה הוא תחום שהתפתח רבות בשנים האחרונות בארץ. אם פעם עוגה חגיגית הייתה עוגת שוקולד פשוטה עם קצפת הרי שהיום הטעם של הציבור הישראלי הפך להיות יוקרתי יותר וכולם רוצים עוגות מעוצבות. כיום הרבה מאוד קונדיטורים וגם אנשים פרטיים בוחרים לאפות עוגות מעוצבות בעזרת בצק סוכר.

בצק סוכר הוא חומר אפייה ייחודי שכשמו כן הוא – הוא בצק העשוי מסוכר.
היתרון של בצק זה הוא שניתן לעצב ממנו כמעט כל דבר כולל בובות שונות, פרחים, בתים ומה לא…

 

אז איך עובדים עם בצק סוכר?

העבודה עם בצק הסוכר צריכה להיות עבודה מאוד מדויקת ועדינה. מבצק זה ניתן לעצב עוגות כמו למשל עוגות:

  • עוגת ברבי
  • עוגת פו הדב
  • עוגת בת מצווה
  • עוגת חתן – כלה
  • עוגת טירה
  • עוגה עם עיטורים של פרחים ועוד הרבה סוגי עוגות אחרות

 

יתרונות של אפייה עם בצק סוכר

יש הרבה מאוד יתרונות לאפייה עם בצק סוכר. יותר ויותר אנשים בארץ יודעים איך עובדים עם בצק סוכר והם לומדים זאת בסדנאות מיוחדות. היתרון הגדול ביותר של בצק זה הוא שניתן לאפות בעזרתו כל דבר בכל צורה. העבודה עם הבצק יכולה לאפשר לנו לעצב עוגות באופן יצירתי מאוד כך שהן יהיו יותר אסתטיות ויהיה לנו יותר חשק לאכול אותן. המראה של הבצק לא פחות חשוב מהטעם שלו אך גם הטעם שלו טעים מאוד.

 

מה ניתן לאפות מבצק סוכר?

בצק סוכר הוא חומר שניתן לאפות ממנו שלל עוגות ומתוקים. זמן האפייה של הבצק הוא לא מאוד ארוך ולכן יש לשים לב שאנחנו לא שורפים אותו. פעמים רבות נהוג לשים את הבצק לאחר שהעוגה כבר מוכנה ואז פשוט שמים את העוגה והבצק במקרר יחד בשביל שהם יתחברו טוב יותר אחד לשני. מי שלא עבד אף פעם בעיצוב עוגות אמנותיות לא ידע כל כך איך עובדים עם בצק סוכר ולכן כדאי להתייעץ עם מומחים בתחום הקונדיטוריה, או להגיע לאחת מסדנאות בצק סוכר שאני מעבירה במרכז הארץ..

 

בצק סוכר ועוגות בעיצוב מיוחד

בצק סוכר הוא החומר המושלם לעיצוב של עוגות מיוחדות. אחרי שנלמד איך עובדים עם בצק סוכר נוכל לעצב כל עוגה כך שהיא תהיה מיוחדת יותר. חשוב לתכנן איזה עיצוב אנחנו רוצים לעוגה לפני שאנחנו מתחילים לאפות אותה. באמצעות הבצק נוכל לאפות עוגה שהמראה שלה יהיה ייחודי יותר והטעם שלה יהיה מעולה.

כאשר אנחנו מעצבים את העוגה אנחנו צריכים לעצב אותה באופן פרופורציונלי למידות העוגה – בשביל שהקישוט שלה לא יהיה גדול מדי או קטן מדי ביחס לגודל העוגה עצמה. עוד חשוב לשים לב לבחירה של הצבעים של הבצק – אותו ניתן לצבוע בעזרת צבעי מאכל שונים שיוסיפו לאסתטיקה של העוגה.

לסרטוני הדרכה נוספים – לחצו כאן

רוצים עוגות מעוצבות בבצק סוכר או סדנת בצק סוכר גם באירוע שלכם?

מלאו את פרטיכם בטופס או התקשרו 050-6205058 ואשמח להגשים את חלומכם!