סופגניות לחנוכה

שוב שלום לכולם,
חנוכה כבר ממש עוד שנייה כאן וריח השמן כבר לגמרי באויר.
ואין חנוכה בלי מתכון טוב של סופגניות לחנוכה.

השנה לראשונה התקילה אותי הבת שלי וביקשה שנכין יחד סופגניות לחנוכה ולא סתם סופגניות, כאלו שמלאות בריבה, או בשוקולד.
אז כמובן שהתגובה הראשונה שלי הייתה למה להתאמץ אם אפשר לקנות? יש היום כל כך הרבה סוגים של סופגניות לחנוכה בכל הצבעים ובכל הטעמים.
אבל מיד הציפה המחשבה כמו תמיד, שאם אני אכין לילדים את הסופגניות לחנוכה אדע בדיוק מה יש בפנים, ששמן הטיגון יהיה נקי, והכי חשוב שהילדים יהיו חלק איתי בהכנה הכניעה אותי.

אז ניסינו 3 מתכונים שונים של סופגניות לחנוכה כשאחד מהם אפילו בתנור כדי לחסוך את שמן הטיגון, ואני חייבת לציין כמי שלא מטגנת בבית לעולם הטעם שונה לחלוטין ודומה פשוט ללחמנייה עם ריבה.

לכן החלטתי לשתף אתכם במתכון המוצלח מבין המתכונים שניסינו מצרפת לכם אותו ומאחלת לכם חג שמח והכי מתוק שיש!

מה צריך:
3.5 כוסות קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 כוס מים

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם השמרים, הסוכר, השמן והביצה. מוסיפים בהדרגה את כוס המים לא בבת אחת אלא לפי הצורך.
לשים הכל לבצק אחיד מעט דביק. מניחים להתפחה כשעה במקום חמים ויבש.
גוזרים נייר אפייה לריבועים ומסדרים על משטח העבודה.
לאחר שהבצק תפח, מכינים כדורים בגודל של פינג פונג ומניחים כל עיגול על ריבוע שחתכנו. מניחים את העיגולים להתפחה נוספת של 30 דק'.
מחמים במחבת שמן לטיגון. מכניסים את הסופגניות יחד עם הנייר, שימו לב יש לאחוז בקצוות הנייר כשמכניסים לשמן על מנת לא להרוס את ההתפחה והצורה של הסופגנייה.
בשמן החם הנייר מתנתק. מטגנים משני הצדדים את הסופגנייה עד לקבלת צבע חום זהוב.
אני ממליצה לפתוח את הסופגנייה הראשונה לוודא שאכן נעשתה גם מבפנים על מנת שתוכלו לדעת שאתם נמצאים על מידת החום הנכונה.

לאחר הטיגון ממלאים שקית זילוף עם צנטר בריבה/שוקולד או כל ממרח אחר שאוהבים ומזלפים לתוך הסופגנייה.

מאחלת לכולנו חג אורים שמח והכי מתוק שיש!
שני צולפה.