עוגת גבינה אפויה איזה כיף הצלחתי!

זה יישמע לכם אולי מצחיק, אולי לא ברור, מוגזם קצת,  אבל כבר הרבה זמן שאני מתכננת להכין, מחפשת מתכונים מוצלחים, קוראת הרבה מה לעשות ומה לא לעשות,
ביום שישי אזרתי את האומץ, קניתי את המצרכים וניגשתי להכין את עוגת הגבינה האפויה הראשונה שלי!

אחרי הרבה מאוד מיתוסים נכונים או לא, שקיימים ברשת על, עוגות גבינה אפויות שצונחות איך שמוצאים אותן מהתנור, על זמן אופן הכנה ארוך ומסורבל,  ועוד ועוד החלטתי גם אני לגשת למשימה ליקטתי את כל מה שקראתי, אספתי 3 מתכונים שנראו לי מוצלחים ויצאתי לדרך.

אז כן יש עוד מה לשפר אבל אני לגמרי מרוצה מהתוצאה, ראשית הטעם אלוהי! הגובה מדוייק, את המראה שלה הייתי מעט משפרת והופכת לשיקי יותר אבל זה בפעם הבאה.
ועכשיו אחרי שאני מלאת בטחון  עם המתכון המוצלח הזה משתפת גם אתכם, בטיימניג מצויין לפני שבועות.

קבלו אותו – המתכון המנצח עוגת גבינה אפויה:

מה צריך:

לתחתית:
100 גר' חמאה רכה
1 כוס קמח
2 כפות מים קרים
6 כפות אבקת סוכר
1 ביצה

למלית:
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
6 ביצים מופרדות
6 כפות קורנפלור
5 כפות קמח
1 כפית תמצית וניל
1 כוס + 2 כפות סוכר
2/3 כוס חלב
50 גר' חמאה

אופן ההכנה:
נחמם תנור ל 180 מעלות.
ראשית נתחיל אם התחתית: נערב במערבל חמאה, קמח, אבקת סוכר ו 2 כפות מים עד לקבלת בצק פירורי אחיד. ניקח תבנית בקוטר 26 נרפד את התחתית בנייר אפייה, ועליו נהדק את בצק באופן אחיד. נעשה מעט חורים עם מזלג. נכניס לתנור ל 20 דק' עד להזהבה, נוציא ונצנן.

לאחר אפיית התחתית נעלה את טמפ' התנור ל 240 מעלות ונכניס תבנית מים רותחים בתחתית.
נתחיל בהכנת המלית: נפריד את הביצים, מזל שיש לי את מתקן להפרדת ביצים שעשה לי את החיים הרבה יותר קלים.
נערבל את הגבינות, החלמונים, חצי כוס סוכר, ו תמצית וניל רצוי שתהיה איכותית.
בקערה נפרדת נערבב את הקמח והקורנפלור ונוסיף בהדרגה לתערובת הגבינות. נערבב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
ממסים חמאה ומוסיפים לה את החלב ומוסיפים לתערובת.

שוטפים את קערת המיקסר ומייבשים ביסודיות.
מקציפים את החלבונים יחד עם חצי כוס סוכר + 2 כפות עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
מערבבים את הקצף בעדינות ובתנועות קיפול אל תערובת הגבינות.

יוצקים את המלית על התחתית שאפינו, מכניסים לתנור לאפייה של 15 דק' עד שנוצר למעלה קרום מוזהב ויבש.
מוצאים את העוגה מהתנור, מורידים את המעלות בתנור ל 160 ומחזירים את העוגה לתנור כעבור 2 דק' (ממתינים שאכן חום התנור יגיע ל 160 מעלות).

אופים ב 160 מעלות כשעה ורבע עד שנועצים קיסם בעוגה שיוצא יבש.

אם אפיתם והכנתם אשמח לשמוע איך יצא לכם מוזמנים להשוויץ בעוגות הגבינה שלכם בעמוד הפייסבוק : הכי מתוק שיש.

מאחלת לכולנו חג שבועות שמח,
והמשך אפייה הכי מתוקה שיש!

 

הצטרפות חינם למועדון הלקוחות הכי מתוק שיש!

שני צולפה