קרם גאנש בשביל מה?

שלום לכולם,
אתם כבר בטח יודעים שלשתף, ללמד ולהעביר את הידע שלי הלאה זה חלק ממני.

הפעם אני רוצה לתת לכם מתכון מעולה ומנצח לקרם גאנש, אבל גם לגלות לכם מה עוד אפשר לעשות עם קרם גאנש וכמה שזה יכול לשדרג בקלות קינוחים ואפילו פרווה.
לפני שמתחילים, קרם גאנש מורכב משני מרכיבים בלבד שמנת מתוקה, צמחית או פרווה, זה לא משנה, ושוקולד מריר.
כמו שאני תמיד אומרת, גם באפייה כמו בבישול, השקיעו בחומרי גלם איכותיים על מנת לקבל תוצאות טובות יותר, אל תשתמשו בשאריות שיש בבית.
לקרם גאנש איכותי אני מאוד ממליצה להשתמש בשוקולד לובקה, שוקולד מריר איכותי ומשובח.

אז מה צריך?
היחס בין השוקולד לשמנת הוא יחס של 1:1, אבל במידה ונרצה שהקרם שלנו יהיה שוקולדי ואו סמיך יותר נגדיל את כמות השוקולד שלנו על חשבון השמנת.
קרם גאנש יכול להיות חלבי או פרווה זה ממש לא גורע מהטעם שלו, השימוש הוא או בשמנת מתוקה חלבית או צמחית.
250 מ"ל שמנת
300 גר' שוקולד מריר

מה עושים?
מחממים שמנת על אש נמוכה עד לרתיחה, כאשר השמנת רתחה מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד.
הרעיון הוא להמיס את השוקולד מהחום של השמנת.
מערבבים את השוקולד והשמנת יחד ממרכז הקערה לשוליים עד שכל השוקולד נמס, ומתקבל קרם גאנש מושלם.

אחד השימושים הנפוצים של קרם גאנש הוא כקרם מקשר בעוגות מעוצבות בבצק סוכר. המרקם הסמיך של קרם גאנש עוזר לנו להיפטר מגבשושיות שונות שיש באופן טבעי בעוגה ובעצם מעניק לעוגה מרקם חלק לפני העיטוף בבצק סוכר.

אבל לקרם גאנש שימושים נוספים:
1. פונדו שוקולד לטבילת ממתקים, מרשמלו ופירות.
2. תערובת מצויינת לכדורי שוקולד פשוט להוסיף לביסקוויטים המפוררים.
3. תערובת מצויינת לפצפוצי אורז/קורנפלקס עם שוקולד.
4. ציפוי נהדר כשכבה אחרונה בעוגות מוס.
5. אחרי שהגאנש מגיע לטמפ' החדר ניתן להקציף אותו ולקבל קרם גאנש מוקצף או במילים אחרות מוס שוקולד טעיםםםםם.

מקווה שקיבלתם עוד רעיונות לשימוש בקרם גאנש.
מוזמנים לשתף אותי בקבוצה הכי מתוקה שלי:
הכי מתוק שיש – מתכוני, טיפים ומוצרים

שלכם וכאן לכל שאלה,
שני צולפה
הכי מתוק שיש – לעצב עוגות להגשים חלומות