הראשונות שלי – פחזניות

בצק רך ונימוח, קרם פטסייר או שמנת מתוק, קישוט של שוקולד מעל, אמרתם הכל, אמרתם -פחזניות.

היי,
בשביל פעם ראשונה אני לגמרי מרוצה. תמיד יהיה ויש מה לשפר אבל התוצאה גם טעימה וגם יפה.
החלטתי לפני שבועות לנסות ולהכין פחזניות, וכן יש להקפיד על מספר כללים, אבל ברגע שעושים זאת הדרך להצלחת הפחזניות קצרה.

אז מה צריך:
לבצק: – 60 גר' חמאה
250 מ"ל מים
1 כוס + 2 כפות קמח
2 כפיות סוכר
3 ביצים
למילוי: 500 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
לציפוי: שוקולד מריר איכותי.

אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר את המים, החמאה והסוכר עד שהמים מגיעים לרתיחה והחמאה נמסה כולה.
2. כשהמים רתחו מוסיפים את הקמח, ומערבבים עד לקבלת בצק המתנתק מדפנות הסיר.
3. מעבירים את התערובת למיקסר ומערבלים למשך 3 דק' להצטננות. מוסיפים בהדרגה אחת אחרי השנייה את הביצים. ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף, ומזלפים על נייר אפייה את צורת הפחזנית הרצויה.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל 20 דק' בהן אין לפתוח את התנור.
6. לאחר 20 דק' מכבים את התנור פותחים מעט את דלת התנור ונותנים לפחזניות שהייה של 10 דק' נוספות בפנים.
7. מכינים את המילוי: מערבבים במיקסר את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודיניג וניל לקבלת עד לקבלת קצפת יציבה.
8. חוצים את הפחזניות באמצע לשני חצאיים. מזלפים בכל חצי שמנת מתוקה ומכסים עם החצי השני.
9. ממיסים את השוקולד המריר המסה מלאה ומזלפים על הפחזניות בכל צורה שתחפצו.

מקווה מאוד שיצליח לכם.
מוזמנים לשתף אותי גם כאן או בדף הפייסבוק שלי הכי מתוק שיש – המקום בו אהבה ואפייה נפגשים.

שלכם,
שני צולפה
הכי מתוק שיש

 

שתפו באהבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Scroll to Top
גלילה למעלה