מגולגלות תמרים שבת הכי מתוקה שיש

כשהחורף כבר כאן החשק לאפות בשבת גובר וגבר, הרי חייבים משהו מנחם ליד כוס התה.

השבוע חשקה נפשי במגולגלות תמרים עוגיות שמזכירות לי בית, שהכי כיף לשתות אותם ליד הקפה, התה וכמובן לאכול  אותן גם סתם ככה.

ואתם הרי כבר יודעים שכשאני מוצאת מתכן מצולח אז אני מעבירה לכם אותו הלאה.

 

עוגיות מגולגלות יכולות להיות מגולגולות עם כל ממרח ותוספת שתרצו: חלבה, ריבה, שוקולד, תמרים ועוד.
התוספות יכולות להיות: קוקוס, אוגוזים, צימוקים וכו'.

אז מה צריך?
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית תמצית וניל 
4 כפות חלב
מכל ממרח תמרים
אגוזי מלך (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מערביים יחד במיקסר את כל המרכיבים עד לקבל בצק אחיד.
2. עוטפים את הבצק בניילון ומעבירים למקרר לנוח לשעה.
3. כעבור שעה, חוצים את הבצק ל 2. כל חלק מרדדים לעלה.
4. מורחים שכבה נדיבה של ממרח תמרים או כל מילוי אחר שבחרנו.
5. מפזרים את התוספות.
6. מגלגלים את הבצק ומניחים בתבנית אפייה.
7. מסמנים בבצק חריצים עם סכין על מנת שיהיה קל יותר לחתוך אחרי האפייה.
8. מכניסים לתנו לחום של 180 מעלות ל 25 דק'.
9. לאחר האפייה חותכים את הרולדuת לפי הסימונים, ומפזרים אבקת אפייה.

בתאבון וחורף חמים!!

שני צולפה,
הכי מתוק שיש

*** יש לכם שאלה? רוצים לשתף אותנו בהצלחה שלכם?
מוזמנים לעשות זאת כאן בתגובות או ישירות למייל: sugarcakes4u@gmail.com

 

 

 

שתפו באהבה

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה