עוגיות אמסטרדם העוגיות ששיגעו את הרשת

בשבוע שעבר היינו צריכים לצאת לחופשה זוגית קצרצרה באמסטרדם, אך כמו רבים גם אותנו משבר הקורונה קרקע והבנו כרצוי ואף כדי להישאר קרוב לבית.


אחד מהדברים שהיה ברשימת ה To Do באמסטרדם היה כמובן ללכת ולאכול מהעוגייה המפורסמת ששיגעה את הרשת עוגיית אמסטרדם ובשמה הרשמי Van Stapele.

אז לקחנו את הבאסה בסבבה, והחלטנו להרגיש קצת אמסטרדם במטבח הביתי ולנסות ולהכין את העוגייה המפורסמת, והאמת שיצא לא רע בכלל. אז עד שנוכל לטוס לאמסטרדם ולטעום את המקור קבלו את הגירסא שלנו לעוגייה ששיגעה את הרשת עוגיית אמסטרדם.

מה צריך:
ל 22 עוגיות
120 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר איכותי
150 גרם סוכר
1/2 כפית מלח
175 גרם קמח
60 גרם קקאו איכותי
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2 ביצים
למילוי: פרלין שוקולד לבן

אופן הכנה:
1. בקערה ממסים חמאה יחד עם שוקולד. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים לערבב היטב.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, קקאו, וסודה לשתייה.
4. מוסיפים את החמורים היבשים לתערובות השוקולד וממשיכים לערבב את שנוצר בצק דביק.
5. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות לשעה.
6. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדור שקולד ומשטחים אותם, מעל כל עוגייה מניחים פרלין שוקולד לבן, עוטפים את הפרלין עם הבצק ויוצרים שוב כדור, משטחים אותו מעט ומניחים בתבנית. כך עושים עם שאר התערובת, רצוי לסדר בתבנית במרווחים.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ל 12 דקות עד שהעוגייה מתקשה בשוליים ונשארת רכה במרכז.
8. יש להגיש את העוגייה חמה על מנת להנות מאפקט השוקולד הנוזלי המרכז.

עכשיו נשאר לכם רק ליישם,
מאחלת לכולנו ימים טובים יותר בריאות איתנה ורק טוב.

שני צולפה
הכי מתוק שיש




שתפו באהבה

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה