עוגת שמרים

כשבחוץ יורד גשם וסגרירי מבחינתי זה אומר דבר מאוד פשוט: הגיע הזמן לשמרים!
אם אתם מסכימים עם הפתיחה הזאת הפוסט הזה הוא לגמרי בשבליכם.

שמרים, תמיד כף להכין בעיקר בגלל שכל אחד יכול למלא במה שהוא אוהב, אין קיבעון, מה שטעים לך זה מה שהולך.
לאחרונה יצאו לשוק מגוון רחב של מחיות שמתאימות בין היתר גם לאפיית שמרים: מחית אוראו, רפאלו, קינדר באונו, פררו רושה ועוד..
את השמרים שלנו שדרגנו במחית פררו רושה, הטעם המוכר והאהוב של השוקולד בתוך בצק אוורירי ונימוח של שמרים.

אחרי כל ההקדמה הזאת נשאר לנו רק להתחיל….

 

אני מאוד אוהבת את המתכון של קרין גורן לשמרים ואותו אחלוק איתכם.
מה צריך?
לבצק:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית ( 50 גרם )
200 גרם חמאה
1 ורבע כוס חלב
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
למלית: כל ממרח שאוהבים: פררו, אוראו, קינדר באונו, אגוזי לוז, נוגט

אופן ההכנה:
במיקסר וו מערבבים : קמח, שמרית, חמאה מומסת, חלב, ביצים, סוכר עד לקבלת תערובת אחידה של בצק. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב לעוד 3 דקות.
מוציאים מהמיקסר ומכסים. מניחים את הבצק במקום חמים עד להתפחה עד להתפחת הנפח.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לארבע. כל רבע מרדדים לצורת עלה ועליה מורחים את המילוי הרצוי.
מגללים לרולדה וחותכים באמצע. קיבלנו 2 רצועות, כעת נחבר אותן יחדיו בצורת בורג.
מניחים בתבנית אפייה, מברישים בביצה, ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה נוספת.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל 30 דק' או עד השחמה מלאה.

שיהיה לכולם סופש נעים וחמים,
שני צולפה
הכי מתוק שיש

שתפו באהבה

2 מחשבות על “עוגת שמרים”

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה