קינוח מיוחד עבור יום העצמאות

כל חגיגה היא סיבה מצויינת עבורי להכנס למטבח, והפעם קינוח מיוחד עבור יום העצמאות שלב אחרי שלב.

חיפשתי קינוח מיוחד להכין ליום העצמאות קינוח שיהיה גם טעים וגם ילהיב את הילדים.
מצאתי מתכון לרולדה נימוחה מלאה בשמנת מתוקה כשהטוויסט הוא העיצוב שלה, עיטור המגן דוד במעטפת שלה.
גם קינוח מיוחד עבור יום העצמאות, וגם טעיםםםם, ואתם הולכים לקבל פירוט מדוייק שלב אחרי שלב איך להכין אותו.

מה צריך:
לעיטור מגן דוד:
1 חלבון ביצה
1/3 כוס קמח
2 כפות סוכר
צבע מאכל כחול

לרולדה:
4 חלבונים
5 חלמונים (לשמור אחד מהבלילה של העיטור)
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קמח

למילוי:
שמנת מתוקה 250 מל'
3 כפות אינסטנט פודיניג וניל

אופן ההכנה:
1. נתחיל מיצירת העיטור של המגן דוד על הרולדה: בקערה נערבב היטב(איך צורך להקציף), חלבון ביצה אחד ו 2 כפות סוכר.
כאשר מתחילות להיווצר מעט בועות נוסיף את הקמח ונערבב לבלילה אחיד. נוסיף טיפה של צבע מאכל .
הקפידו להוסיף מעט צבע מאכל בהתחלה הכמות היא קטנה והצבע משפיע מיד.

2. יש לפרוס על תבנית האפייה (ככל שהתבנית גדולה יותר הרולדה תהיה גדולה יותר מומלץ להשתמש בתבנית 30*40) נייר אפייה.
נעביר את הבלילה הצבועה לשקית זילוף ונזלף שורות שורות של מגן דוד.
לאחר שמילאנו את כל נייר האפייה במגן דוד נעביר את התבנית למקפיא לשעה.

3. ניגש להכנת הבלילה: נחמם תנור בחום של 200 מעלות. נקציף 4 חלבונים ורבע כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ונוקשה.
נעביר את הקצף שנוצר לנו בעדינות לקערה אחרת.
נקציף 5 חלמונים ורבע כוס סוכר לתערובת צהובה תפוחה מעט. נוסיף אל התערובת העדינות את קצף החלבונים ונמשיך לערבב עד לאיחוד התערובות. נוסיף בהדרגה את הקמח ונמשיך לערבב עד לקבלת תערובת אחיד.

4. נוציא מהמקפיא את התבנית עם עיטורי מגן דוד ניצוק מעליה את הבלילה של הרולדה, במידת הצורך נמרח בעדינות את הבלילה בעזרת מרית על גבי כל התבנית.
נכניס לתנור ל 10 דק'. הרולדה מוכנה כאשר הקצוות שלה מתחילים להשחים.

5. נפרוש מגבת בד על השיש עליה נפזר מעט אבקת סוכר. נוציא את הרולדה מהתנור ונהפוך אותה מיד על גבי המגבת. עכשיו ניתן יהיה לראות את העיטורים שיצרנו על גבי הרולדה. קריאת וואו לגמרי מתאימה בשלב זה. נגלל את הרולדה יחד עם המגבת בעודה חמה, נשאיר מגולגלת להצטנן.

6. הכנת המילוי. נקציף 250 מל' שמנת מתוקה/צמחית עם 3 כפות אינסטנט פודינג וניל. ניתן להחליט גם לצבוע את הקצפת במעט צבע כחול או להשאיר לבן.

7. נפתח את הרולדה, נמרח את השמנת המתוקה על הצד הלבן של הרולדה לא הצד המעוטר באופן אחיד. ובעדינות נגלל שוב את הרולדה.

אז הנה לכם קינוח מיוחד עבור יום העצמאות, אחד כזה שכיף להכין, כיף לקבל את התגובות, והכי כיף לאכול.

מאחלת לכולם חג עצמאות שמח !
שני צולפה
הכי מתוק שיש – המקום בו אהבה ואפייה נפגשים

שתפו באהבה

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה